EEGRANTS

Language
CARNet - ICT Knowledge Exchange
CARNet - ICT Knowledge Exchange
Projekt „ICT Knowledge exchange“ financiran je u sklopu Bilateralnog fonda Norveških financijskih mehanizama i EGP-a, a provodi ga Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet.

Ciljevi projekta:
  • Opći cilj projekta je razmjena znanja i iskustava između korisnika i partnerske ustanove s ciljem što kvalitetnije primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u obrazovanju, kao i e-usluga.
  • Dugoročni cilj je uspostava stalne suradnje između korisnika i partnerske ustanove na projektima od zajedničke važnosti, a vezano za primjenu IKT-a u obrazovanju.

Aktivnosti:
  • Studijska posjeta, od strane stručne skupine (projektni tim) zadužene za projekt informatizacije hrvatskih osnovnih i srednjih škola (e-Škole) Norveškom sveučilištu znanosti i tehnologije u s ciljem stjecanja iskustva o primjeni IKT-a u obrazovanju na sveučilištu.
  • Sudjelovanje na najvećoj hrvatskoj konferenciji o IKT-u u obrazovanju (CARNet Users' Conference – CARNetova korisnička konferencija), u organizaciji CARNeta, od strane predstavnika Norveškog sveučilišta znanosti i tehnologije.
  • Radionica provedena od strane predstavnika Norveškog sveučilišta znanosti i tehnologije na CARNetovoj korisničkoj konferenciji na temu: "Korištenje e-alata za odgovaranje u obrazovanju. Alati za učenje, procjenjivanje i evaluaciju".
  • On-line objava od strane CARNeta, na CARNetovoj web-stranici, o iskustvima iz studijske posjete Norveškom sveučilištu znanosti i tehnologije,  namijenjena obrazovnim djelatnicima u Hrvatskoj.
Ukupna vrijednost:  23.311,00 €

Trajanje projekta:  1. listopada 2016. - 31. ožujka 2017.

Partneri na projektu: Norveško sveučilište znanosti i tehnologije iz Trondheima

Kontakt: ured@carnet.hr

Više informacija o projektu na službenim stranica CARNeta: https://www.carnet.hr/.