EEGRANTS

Language
Grad Šibenik - Exchanging is growing
Grad Šibenik - Exchanging is growing
Projekt "Exchanging is growing“ financiran je u sklopu Bilateralnog fonda Norveških financijskih mehanizama i EGP-a, a provodi ga Grad Šibenik.

Ciljevi projekta: 
 
  • Opći cilj projekta „Exchanging is growing“ Grada Šibenika je jačanje i širenje već postojeće suradnje između norveškog i hrvatskog poslovnog sektora u području ribarstva i marikulture.
  • Specifični ciljevi uključuju promociju mogućnosti novih poslovnih suradnji Norveške i Hrvatske te stvaranje preduvjeta za dugotrajnu buduću suradnju.
Aktivnosti
  • Aktivnosti projekta „Exchanging is growing“ odvijale su se u Norveškoj i Hrvatskoj. U razdoblju od 16. do 19. kolovoza 2016. godine, članovi hrvatske i norveške delegacije su kao izlagači sudjelovali na svjetski poznatom i priznatom sajmu Nor-Fishing u Trondheimu. Na njemu su stvarali nove poslovne veze i kontakte, razmjenjivali iskustva, promovirali poslovne mogućnosti u Hrvatskoj u sektoru ribarstva i marikulture, održavali prezentacije te B2B sastanke i slično.
  • Norveška delegacija je doputovala u uzvratni posjet Hrvatskoj krajem rujna 2016. godine. Predstavnici norveških tvrtki iz sektora ribarstva i marikulture zainteresirani za ulaganja u Hrvatskoj su za vrijeme trajanja radnog posjeta obišli nekoliko brodogradilišta i tvrtki koji se bave relevantnim poslovima, među ostalim: Cromaris d.d., Institut Ruđer Bošković, iNavis, Razvojnu agenciju Šibensko-kninske županije, poduzetničku zonu PODI, NCP i Brodotrogir. Održan je i sastanak s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. med. Željkom Burićem koji je članovima norveške delegacije poželio dobrodošlicu i upoznao ih s pravnim sistemom poslovanja te su svakodnevno održavane radionice na kojima su se raspravljale mogućnosti daljnjih poslovnih suradnji. Na taj su im način iz prve ruke predstavljene mogućnosti novih poslovnih ulaganja i suradnji u Hrvatskoj.
 Ukupna vrijednost:  48.160,00 EUR

Trajanje projekta:  1. lipnja 2016. – 15. listopada 2016.

Partneri na projektu: Cronomar d.o.o., Global Maritime AS

Kontakt: press@sibenik.hr

Više informacija o projektu doznajte na http://www.sibenik.hr/