EEGRANTS

Language
Jačanje kapaciteta pravosudnog sustava
Jačanje kapaciteta pravosudnog sustava
Projekt "Poboljšanje kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje" u okviru programskog područja "Jačanje kapaciteta pravosudnog sustava", financiran je kroz Norveški financijski mehanizam. Provodi ga Ministarstvo pravosuđa.

Cilj projekta: 
  • Obnova zgrade suda u Karlovcu
  • Poboljšanje načina obrađivanja spisa primjenom testirane metodologije razvijene od strane Vijeća Europe 
  • Postizanje pravednijeg i učinkovitijeg pravosudnog sustava.
Projekt se provodi kroz dva podprojekta:
  • Aktivnosti suradnje s Vijećem Europe na jačanju učinkovitosti i profesionalizma hrvatskoga pravosudnog sustava. Ocjena usklađenosti upravljanja sudskim spisima s europskim standardima, bit će testirana na sudu u Karlovcu, nakon čega će u skladu s rezultatima biti uvedena na sve sudove u Republici Hrvatskoj.
  • Obnova suda u Karlovcu. U okviru projekta bit će obnovljena zgrada Općinskoga suda u Karlovcu.
Ukupna vrijednost: 5.382.925,05 EUR 

Trajanje projekta: 2014. travanj 2017.

Partneri na projektu: Vijeće Europe

Projekt je uspješno završen a svečana ceremonija povodom zatvaranja programa Norveškog financijskog mehanizma HR04 2009.-2014. održana je u Karlovcu14. srpnja 2017. godine.
Projekt je proveden je u sklopu programa HR04 te je kroz njega obnovljena zgrada pravosudnih tijela u Karlovcu u kojoj su smješteni Županijski sud, Općinski sud, Prekršajni sud, Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo i Stalna služba Trgovačkog suda u Zagrebu. Ujedno su odrađene i edukacije za jačanje učinkovitosti i profesionalizma hrvatskoga pravosudnog sustava.
 
Više informacija o projektu doznajte na službenim stranicama Projekta: https://pravosudje.gov.hr