EEGRANTS

Language
Posjet Karlovcu u sklopu terenske provjere
Posjet Karlovcu u sklopu terenske provjere
Predstavnici Nacionalne fokalne točke i Program operatora, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, posjetili su u sklopu redovite godišnje terenske provjere (on the spot check) zgradu Općinskog suda koja se obnavlja u sklopu projekta „Jačanje kapaciteta pravosudnog sustava“. Projekt je financiran od strane Kraljevine Norveške, a provodi ga Ministarstvo pravosuđa u suradnji s partnerom, Vijećem Europe.

Opći cilj projekta je povećanje učinkovitosti i kvalitete pravosuđa u skladu s europskim standardima, a svrha je osigurati da pravosudna usluga bude isporučena u odgovarajućem okruženju i kroz pravovremene i dobro upravljane procese. Ukupna vrijednost projekta je 5.382.925,05 EUR.

Projekt se sastoji od dvije komponente: a) rekonstrukcija i obnova zgrade Općinskog suda u Karlovcu i b) unaprjeđenje načina na koji se predmeti rješavaju u pravosudnom sustavu primjenom ispitanih i provjerenih metodologija koje su razvijene u CEPEJ projektu Vijeća Europe. Komponenta II, koja se provodila u suradnji s Vijećem Europe, uspješno je dovršena u lipnju 2016. godine, dok su radovi na obnovi zgrade suda u svojoj završnoj fazi. Fasada na zgradi je dovršena, kao i unutarnja i vanjska stolarija te se obavljaju fini radovi. Budući da su do sada građevinski radovi na zgradi tekli bez ikakvih zastoja, predviđa se da će zgrada biti potpuno spremna za tehničku provjeru 10. veljače 2017. godine.