EEGRANTS

Language
Šibenski poslovni subjekti među 500 svjetskih izlagača Nor-fishing sajma
Šibenski poslovni subjekti među 500 svjetskih izlagača Nor-fishing sajma
Zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Ivana Bujas Rupić i Krešimir Kovač posjetili su Norvešku gdje su sudjelovali na Nor-fishing sajmu, jednom od vodećih svjetskih sajmova za industrije povezane s morem i pomorstvom.
 
„Grad Šibenik je ovim projektom omogućio  zainteresiranim poslovnim subjektima s područja Šibensko-kninske županije, a i šire, direktan kontakt s norveškim poslovnim subjektima iz istog sektora. Na sajmu se predstavilo 500 izlagača, posjetilo ga je 17,5 tisuća ljudi, a šibenska delegacija je bila  jedini izlagač iz Hrvatske “, kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Uz predstavnike Grada Šibenika, na sajmu je sudjelovalo pet poslovnih subjekata: Lantina, obrt za ribarstvo i marikulturu, DM-INOX, elektroinstalaterski i bravarski obrt, VERTEX B.S., d.o.o., Adria Tribunj, ribarska zadruga i Marinero, obrt za morski i oceanski ribolov, koji su svoje sudjelovanje na Nor-Fishing sajmu ostvarili uspješnom prijavom na javni poziv Grada Šibenika  te predstavnici NCP Remontnog brodogradilišta, Cronomara i Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Ministarstva poljoprivrede.
 
„Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika uspješno je prijavio ovaj projekt te osigurao financijsku podršku iz sredstava Bilateralnog fonda Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Bez toga naši poslovni subjekti ne bi imali priliku sudjelovati na Nor-fishing sajmu zbog velikih troškova. Zadovoljstvo mi je što mogu kazati kako su obrtnici i poduzetnici ostvarili brojne kontakte, a sklopljeni su i okvirni sporazumi s norveškim kolegama'', istaknuo je Mileta.
 
Dogovoren je i uzvratni posjet zainteresiranih norveških stručnjaka i poslovnih subjekata iz sektora ribarstva Šibeniku.

Norveška je jedna od vodećih zemalja svijeta po ulovu ribe, dok je grad Trondheim, gdje se sajam održavao, među glavnim norveškim ribarskih lukama.