EEGRANTS

Language
Pokretanje programa “Social Dialogue-Decent Work”
Pokretanje programa “Social Dialogue-Decent Work”
Innovation Norway - Fond operator programa “Social Dialogue-Decent Work” u okviru Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021. pozvao je predstavnike organizacija koje rade na socijalnom dijalogu i pitanjima dostojanstvenog rada iz Hrvatske i države donatora (Norveška) na sudjelovanje na predstavljanje programa “Social Dialogue-Decent Work” koji se održao 18. listopada 2018. godine u Zagrebu.

Cilj programa "Social Dialogue-Decent Work" je jačanje tripartitne suradnje između organizacija poslodavaca, sindikata i javnih vlasti te promicanje dostojanstvenog rada. Ovaj program će podržati poboljšanje socijalnog dijaloga u Hrvatskoj i pridonijeti efikasnijem suočavanju s izazovima vezanim uz smanjivanje nezaposlenosti te uspostaviti cilj dostojanstvenog rada, u uskoj suradnji s norveškim partnerima.

Prihvatljivi prijavitelji projektnih prijedloga su: socijalni partneri (organizacije poslodavaca i sindikati), tijela javne vlasti i institucije koje imaju statutarne uloge vezane uz dostojanstven rad ili tripartitnu suradnju.
Voditelj programa iz Innovation Norway pružio je praktične informacije i smjernice za potencijalne prijavitelje projektnih prijedloga u okviru programa “Social Dialogue-Decent Work” vezano uz obrazac za prijavu i popratne dokumente, postupak evaluacije i
odabira projekata i pravna pitanja.

Poziv za predlaganje projektnih prijedloga će biti vrlo skoro otvoren, a prijave će se unositi isključivo putem on-line platforme. Planirano trajanje poziva je oko četiri mjeseca.
Zainteresirani mogu dobiti detaljne informacije putem web-stranice https://www.innovasjonnorge.no/DecentWork/ .