EEGRANTS

Language
Studijsko putovanje u Estoniju u sklopu provedbe Norveških i EGP financijskih mehanizama 11.-13. listopada 2017. godine
Studijsko putovanje u Estoniju u sklopu provedbe Norveških i EGP financijskih mehanizama 11.-13. listopada 2017. godine
U sklopu provedbe Norveških i EGP financijskih mehanizama od 11.-13. listopada 2017. godine održano je studijsko putovanje u Tallinn, Estonija.
Cilj dvodnevnog posjeta hrvatske delegacije bio je upoznavanje s radom estonskih institucija u sklopu provedbe Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma, razmjena iskustava i znanja vezano za korištenje financijskih mehanizama EGP i NFM u prijašnjim financijskim perspektivama 2004.-2009., 2009.-2014., te stjecanje iskustava za novu financijsku perspektivu 2014.-2021., posebice u segmentu pregovora za sklapanje oba Memoranduma o razumijevanju.

U sklopu dvodnevnog studijskog putovanja, predstavnici hrvatske Nacionalne fokalne točke Norveških i EGP financijskih mehanizama susreli su se s kolegama iz Ministarstva okoliša Republike Estonije (Program operator) koje je uspješno provelo projekt financiran iz EGP-a i Norveškog financijskog mehanizma u okolici Talina. Riječ je o infrastrukturnom projektu obnove dječje bolnice.
 
Na sastancima koji su održavali u estonskom Ministarstvu financija, sudjelovali su i predstavnici bugarske delegacije koji su iznijeli svoja iskustva i znanja u korištenju predmetnih mehanizama.