EEGRANTS

Language
Svečana ceremonija otvaranja obnovljene zgrade pravosudnih tijela u Karlovcu
Svečana ceremonija otvaranja obnovljene zgrade pravosudnih tijela u Karlovcu
U petak, 14. srpnja 2017. godine u Karlovcu je održana svečana ceremonija povodom zatvaranja programa Norveškog financijskog mehanizma HR04 2009.-2014. Projekt je financiran sredstvima darovnice Kraljevine Norveške u sklopu Norveškog financijskog mehanizma 2009.-2014. uz sufinanciranje nacionalnim sredstvima u iznosu od 3,2 milijuna eura.
Svečanost zatvaranja organiziralo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom pravosuđa.
Na svečanosti se prisutnima obratila ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, veleposlanica Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj Astrid Versto, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, župan Karlovačke županije Damir Jelić te gradonačelnik Grada Karlovca Damir Mandić.
Projekt „Poboljšanje kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje” proveden je u sklopu programa HR04 te je kroz njega obnovljena zgrada pravosudnih tijela u Karlovcu u kojoj su smješteni Županijski sud, Općinski sud, Prekršajni sud, Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo te Stalna služba Trgovačkog suda u Zagrebu. Cilj projekta bilo je povećanje učinkovitosti pravosuđa i poboljšanje kvalitete pravosuđa u skladu s europskim standardima.


         
    
 
     
Više informacija o projektu doznajte na web stranici http://www.eeagrants.hr/projekti/jacanje-kapaciteta-pravosudnog-sustava/32