EEGRANTS

Language
Svečano zatvaranje programa HR04 i predstavljanje suda u Karlovcu
Svečano zatvaranje programa HR04 i predstavljanje suda u Karlovcu
Dana 14. srpnja 2017. planirano je svečano zatvaranje programa HR04 i predstavljanje projekta pod nazivom "Poboljšanje kvalitete i učinkovitosti pravosudnog sustava kroz razvoj infrastrukture i bolje upravljanje" koji provodi Ministarstvo pravosuđa. Ovaj projekt realiziran je u okviru programskog područja "Jačanje kapaciteta pravosudnog sustava", financiranog kroz Norveški financijski mehanizam u razdoblju 2009.-2014. uz sufinanciranje iz proračuna Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 5.382.925,05 EUR.
Opći cilj projekta bio je povećanje učinkovitosti i kvalitete pravosuđa u skladu s europskim standardima, a svrha je bila osigurati da pravosudna usluga bude isporučena u odgovarajućem okruženju i kroz pravovremene i dobro upravljane procese.
Sam projekt se provodio kroz dvije komponente: obnova i rekonstrukcija zgrade pravosudnih tijela u Karlovcu te aktivnosti suradnje s Vijećem Europe na jačanju učinkovitosti i kvalitete pravosudnog sustava, te poboljšanju upravljanja vremenom u rješavanju sudskih postupaka.