Financiranje hrvatskih institucija kroz Fond za zapošljavanje mladih

Vijesti

Financiranje hrvatskih institucija kroz Fond za zapošljavanje mladih

Fond za zapošljavanje mladih na temelju natječaja pokrenutog u travnju 2017. godine omogućio je korištenje 60,6 milijuna eura u sklopu Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Norveške u svrhu promocije održivog i kvalitetnog zapošljavanja mladih u Europi. Na temelju više od 300 pristiglih projektnih ideja, odabrano je 27 projekata (s partnerima) iz 25 zemalja u Europi koji će se financirati u sklopu Fonda.
Unutar navedenog natječaja, odbrano je i 7 hrvatskih institucija koje će kao vodeći partneri projekta ili kao korisnici projekata doprinijeti smanjenju stope nezaposlenosti mladih.
Tako je primjerice GTF – Inicijativa za održivi rast odabrana kao vodeći partner na projektu „Mreža za zapošljavanje mladih za povećanje energetske održivosti na otocima“, čija je ukupna vrijednost 2.863.024,00 EUR a predviđeno trajanje projekta 40 mjeseci.

Institucije RH koje će sudjelovati kao korisnici projekata su Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša, nevladina i neprofitna znanstvena organizacija, Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj, Inicijativa mladih za ljudska prava, Udruga za promicanje aktivnog građanstva i Razvojna agencija Grada Velika Gorica -VE-GO-RA.

Sve informacije vezane uz pojedinačne projekte biti će dostupne široj javnosti nakon potpisivanja Ugovora na mrežnim stranicama Ureda za financijske mehanizme.

Za više informacija o odabranim projektima i zemljama koje će se financirati u sklopu Fonda kliknite ovdje.


Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu