Nastupni posjet NJ. E. Haakona Blankenborga, veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj

Nastupni posjet NJ. E. Haakona Blankenborga, veleposlanika Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj

Ministar Šime Erlić primio je 6. veljače 2023. godine u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Norveške Nj. E. Haakona Blankeborga. Tom prilikom potvrđeni su partnerski i prijateljski odnosi Republike Hrvatske i Kraljevine Norveške, što potvrđuje i niz zajedničkih projekata u različitim područjima.

Ministar je veleposlaniku zahvalio na dosadašnjoj suradnji, posebno istaknuvši inicijative koji se provode putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Financijskog mehanizma Kraljevine Norveške.
Ovi su mehanizmi u iznosu od 103,4 milijuna eura vrijedan doprinos Hrvatskoj na područjima lokalnog razvoja, razvoja poslovanja, obnovljivih izvora energije, pravosuđa, civilnog društva te socijalnog dijaloga.
Veleposlanik Blankenborg osvrnuo se na programe čija je provedba u tijeku i čiji dosadašnji rezultati pokazuju uspjeh i ukazuju na to da su sredstva dobro iskorištena. Posebno je istaknuo zadovoljstvo programima Lokalni razvoja i smanjenje siromaštva,  Energija i klimatske promjene te Pravosuđe i unutarnji poslovi.
Ministar i veleposlanik pohvalili su godinama građen partnerski odnos između dviju država te istaknuli kako ih veseli nastavak uspješne suradnje.Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu