Održan Webinar u okviru provedbe EGP/NFM 2014. – 2021.

Vijesti

Održan Webinar u okviru provedbe EGP/NFM 2014. – 2021.

29. i 30. kolovoza 2018. godine u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU održan je Webinar u sklopu priprema provedbe financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma 2014.- 2021.

Sudionici Webinara bili su predstavnici Program operatora, revizijskog tijela, tijela za certificiranje, tijela nadležnog za nepravilnosti te donatorski partneri i međunarodne partnerske organizacije.
Tijekom dvodnevnog Webinara sudionici su se upoznali s pisanjem programskog sažetka, predstavljanjem pravnog okvira za korištenje sredstava iz financijskih mehanizama u novoj financijskoj perspektivi kao i samom procesu programiranja, bilateralnim pitanjima i upravljanju rezultatima.

Podsjetimo kako su Memorandumi o razumijevanju za oba financijska mehanizma potpisani u srpnju 2018. godine čime je Republici Hrvatskoj dano na raspolaganje ukupno 103,4 milijuna eura bespovratnih sredstava donatora iz Norveške, Lichtensteina i Islanda.Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu