Održane partnerske konzultacije za Program lokalnog razvoja i smanjenja siromaštva

News

Održane partnerske konzultacije za Program lokalnog razvoja i smanjenja siromaštva

Partnerske konzultacije za Program lokalnog razvoja i smanjenja siromaštva koji će se financirati iz Financijskih mehanizama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške 2014.-2021. održane su u utorak 13. studenoga 2018. godine.

Organizator događaja bilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje obavlja dužnost Nacionalne fokalne točke u perspektivi 2014. – 2021. te Upravitelja programa.
Tijekom sastanka, prisutnima su se obratili gđa Ana Odak, pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, gđa Iva Novak i g. Tomislav Belovari na razini Nacionalne fokalne točke i upravitelja programa, te gđa Veena Gill, predstavnica Norveške agencije za međunarodnu suradnju i poboljšanje kvalitete u visokom obrazovanju koja je Donatorski programski partner ovog programa.

Na sastanku se raspravljalo o glavnim izazovima u području obrazovanja te glavnim potencijalnim rješenjima. Za program namijenjen jačanju sustava obrazovanja zajedno s nacionalnim sufinanciranjem na raspolaganju je 29,4 milijuna eura. Također, u sklopu ovog programa provodit će se i poseban manji Program dobrog upravljanja kojemu je cilj uspostava podrške za provedbu Nacionalne razvojne strategije, i to u vrijednosti od milijun eura.Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu