Otvoren poziv za dodjelu sredstava u sklopu programa Socijalni dijalog – dostojni rad 2014 – 2021

News

Otvoren poziv za dodjelu sredstava u sklopu programa Socijalni dijalog – dostojni rad 2014 – 2021

Otvoren je poziv za dodjelu sredstava za program Socijalni dijalog – dostojni rad, i to u 11 zemalja korisnica sredstava Financijskog mehanizma Kraljevine Norveške 2014-2021, do 7. veljače 2019. godine do 13 sati. Putem linka niže dostupne su dodatne informacije i upute za prijavitelje:

https://www.innovasjonnorge.no/DecentWork.

Cilj ovog programa je jačanje tripartitne suradnje između organizacija poslodavaca, sindikata i javnih ustanova te promocija dostojnog rada. Program će pružiti podršku socijalnom dijalogu i doprinijeti boljoj opremljenosti zemlje korisnice za suočavanje s izazovima koji proizlaze iz nezaposlenosti te za uspostavu prakse dostojnog rada u uskoj suradnji s norveškim partnerima.

Među zemljama korisnicama su: Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Latvija, Litva, Malta, Poljska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija. Cipar i Mađarska bit će korisnice programa nakon potpisivanja ugovora sa zemljom donatoricom.

Prijavitelji moraju biti pravne osobe u zemlji korisnici ili Norveškoj. Sve informacije vezane uz uvjete odabira uključene su u tekst poziva. Rok za predaju prijava je 7. veljače 2019. godine u 13 sati.

Postoji mogućnost prijave za dodjelu sredstava za putovanja (Travel support) u sklopu programa. Cilj ovakve potpore je olakšati uspostavu bilateralnih partnerstva između partnera u Norveškoj i zemlji korisnici s namjerom pripreme zajedničkih prijava u sklopu Poziva. Sve potrebne informacije nalaze se na linku iznad.Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu