Potpisan ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za bilateralnu aktivnost Osjeti igru

Potpisan ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za bilateralnu aktivnost Osjeti igru

U okviru Fonda za bilateralne odnose na nacionalnoj razini, potpisan je ugovor kojim je započela provedba bilateralne aktivnosti pod nazivom Osjeti igru. Navedena aktivnosti koja se provodi za vrijeme trajanja projekta Rijeka – europska prijestolnica kulture, ima za cilj razmjenu znanja i iskustva na području primjene inkluzivnog dizajna, urbane intervencije i unutarnjeg dizajna u kreiranju koncepata namijenjenih djeci.

Ovu bilateralnu aktivnosti provodi Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam – DeltaLab u suradnji s partnerima iz norveške i hrvatske: Norveškim centrom za dizajn i arhitekturu, Snøhetta Oslo ASi i Rijekom 2020 d.o.o.

Planirano trajanje aktivnosti je pet mjeseci tijekom kojih će se među ostalim, postaviti mobilna instalacija u prostoru Dječje kuće namijenjena svoj djeci, a posebice onoj koja senzoričke sadržaje koriste zbog terapijskih razloga dok će se u prostoru Export drva održati niz online radionica na temu inkluzivnog dizajna.Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu