Potpisan ugovor za projekt Filozofskog fakulteta u Zagrebu financiran iz Fonda za bilateralne odnose u sklopu EGP i Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021.

Potpisan ugovor za projekt Filozofskog fakulteta u Zagrebu financiran iz Fonda za bilateralne odnose u sklopu EGP i Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021.

Dana 6. veljače 2023. godine je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava  za bilateralnu inicijativu Unapređivanje norveških studija na Sveučilištu u Zagrebu između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU i Filozofskog fakulteta s ciljem razmjene znanja i iskustava hrvatskog i norveškog partnera te jačanja suradnje.

Svečanosti su prisustvovali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, veleposlanik Kraljevine Norveške u Republici Hrvatskoj NJ. E. Haakon Blankenborg te dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu Domagoj Tončinić.
Inicijativa će se provoditi u partnerstvu s norveškim Filozofskim fakultetom – Centrom za norveške studije u inozemstvu, Sveučilišta u Agderu.

Ovaj projekt, čija je ukupna vrijednost 98.670,00 eura, u potpunosti je financiran sredstvima Fonda za bilateralne odnose, a provodi se od siječnja 2023. do kolovoza 2024. godine.
Fond za bilateralne odnose namijenjen je financiranju inicijativa i projekata za jačanje bilateralnih odnosa Hrvatske sa zemljama donatorima – Norveškom, Islandom i Lihtenštajnom. Fond za bilateralne odnose uspostavljen je u sklopu Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške 2014.-2021. u ukupnom iznosu od 2.768.000 eura s razdobljem prihvatljivosti troškova do 30. travnja 2025. godine.Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu