Poziv za iskaz interesa za financiranje dodatnih aktivnosti predefiniranih projekata u okviru Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ – ZATVOREN ZA PRIJAVE!

Poziv za iskaz interesa za financiranje dodatnih aktivnosti predefiniranih projekata u okviru Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ – ZATVOREN ZA PRIJAVE!

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u ulozi Upravitelja Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ objavljuje Poziv za iskaz interesa za financiranje dodatnih aktivnosti predefiniranih projekata u okviru Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“

Svrha ovog Poziva je dodjela neraspoređenih sredstava u okviru Programa na projekte koji imaju kapacitete provesti dodatne aktivnosti te ostvariti bolje rezultate od onih inicijalno planiranih Programskim sporazumom.

Poziv je namijenjen nositeljima predefiniranih projekata, koji u razdoblju prihvatljivosti troškova u okviru Programa imaju kapacitet provesti dodatne aktivnosti i ostvariti bolje rezultate postojećih projekata u provedbi.

Prihvatljivi prijavitelji:

  • Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, nositelj projekta „Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju“
  • Sektor za strateško planiranje i upravljanje razvojem u Upravi za strateško planiranje i koordinaciju fondova EU, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, nositelj projekta „Unaprjeđenje strateškoga planiranja na regionalnoj i lokalnoj razini u Republici Hrvatskoj“
  • Sveučilište u Zagrebu, Prirodoslovno-matematički fakultet, nositelj projekta „Geofizičko-seizmološka istraživanja potresom ugroženih područja u RH i razvoj atenuacijskih relacija predviđanja seizmičkog gibanja tla”

Iznos sufinanciranja koje prijavitelj može ostvariti je najviše do 20% iznosa bespovratnih sredstava prethodno dodijeljenih predefiniranom projektu, definiranog Prilogom II. Programskog sporazuma i Ugovorom.

Prijedlozi dodatnih aktivnosti dostavljaju se putem e-pošte na adresu ldpr@mrrfeu.hr.

Rok za dostavu iskaza interesa je 14 kalendarskih dana od dana objave na web stranicama Upravitelja programa, odnosno zaključno s 3. kolovozom 2023. godine.

Cjelokupni tekst poziva dostupan je na sljedećoj poveznici:Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu