VAŽNA OBAVIJEST! Međunarodna konferencija „Energetski i klimatski izazovi u Republici Hrvatskoj“, održava se u Dubrovniku od 13. – 14. travnja 2023.

VAŽNA OBAVIJEST! Međunarodna konferencija „Energetski i klimatski izazovi u Republici Hrvatskoj“, održava se u Dubrovniku od 13. – 14. travnja 2023.

Međunarodna konferencija „Energetski i klimatski izazovi u Republici Hrvatskoj“ održat će se od 13. do 14. travnja 2023. godine. Međutim, umjesto inicijalno najavljenog Zadra u konačnici će mjesto održavanja biti u Dubrovniku, hotel Kompas, Ul. Kardinala Stepinca 21, 20000 Dubrovnik.

Otvaranje konferencije upriličit će visoki dužnosnici Republike Hrvatske, Kraljevine Norveške i Islanda, a događaj će obuhvatiti relevantnu političku i operativnu razinu s naglaskom na Program „Energija i klimatske promjene“, odnosno generalno područje energetike i obnovljivih izvora energije. Nadalje, naglasak će biti na postojećem stanju stvari i realiziranim programskim aktivnostima te perspektivi Programa koji bi se putem bespovratnih sredstava financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i u budućnosti provodio u Republici Hrvatskoj.

Tijekom konferencije stavit će se fokus na smanjenje emisije CO2, o čemu će govoriti ključni govornici, predstavnici institucija energetike iz Republike Hrvatske, Kraljevine Norveške i Islanda te dužnosnici gradova i županija u Hrvatskoj u kojima se aktivno radi na provedbi projekata ugovorenih u sklopu Programa „Energija i klimatske promjene“. Osim toga, u širem kontekstu će se posvetiti pažnja klimatskoj politici i politici okoliša u sklopu EGP i Norveškog financijskog mehanizma, o čemu će govoriti predstavnici Upravitelja Programa iz Hrvatske i drugih zemalja korisnika EGP i Norveškog financijskog mehanizma.

Također, za kraj su predviđene i interaktivne rasprave s ciljem razmjene iskustava i najboljih praksi u područjima sunčane energije, energije mora te geotermalne energije.

Prijava za sudjelovanje dostupna je na slijedećoj poveznici.

Također, na slijedećim poveznicama možete pronaći dnevni red, kao i korisne informacije vezane uz dolazak i smještaj u Dubrovniku.

U slučaju bilo kakvih pitanja i dodatne podrške, stojimo vam na raspolaganju putem e-pošte: energija@mrrfeu.hr.

 Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu