Završetak bilateralne aktivnosti Osjeti igru (Sense of play)

Završetak bilateralne aktivnosti Osjeti igru (Sense of play)

U svrhu obilježavanja uspješnog završetka bilateralne aktivnosti Osjeti igru (Sense of play), zamjenica veleposlanika Kraljevine Norveške, Homma Latif i predstavnice Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, posjetile su 3. ožujka riječki Kampus gdje je izložena dječja senzorička instalacija, koja predstavlja završni rezultat provedene bilateralne aktivnosti.

Prorektorica za digitalizaciju i razvoj, prof. dr. sc. Senka Maćešić i predstavnici Centra za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Sveučilišta u Rijeci – DeltaLab, ukratko su predstavili rezultate te istaknuli važnost projekta za razvoj inkluzivnog dizajna u kreiranju koncepta namijenjenih djeci, ali i inkluzivnog dizajna općenito u Hrvatskoj. Naglasili su kako su zadovoljni suradnjom s norveškim partnerima te izrazili želju za nastavkom suradnje u budućim aktivnostima.

Sudionici su na kraju svog posjeta posjetili i Dječju kuću, gdje su postavljeni plakati instalacije, zajedno s brošurom o samoj aktivnosti na hrvatskom i engleskom jeziku, u svrhu dodatne promocije te informiranja djece i njihovih roditelja.

Aktivnost Osjeti igru (Sense of play) provedena je u svrhu razmjene znanja i iskustva na području primjene inkluzivnog dizajna u kreiranju koncepta namijenjenih djeci, putem stručnih radionica na kojoj su sudjelovali arhitekti, dizajneri i studenti usmjereni na razvoj inkluzivnog dizajna u Hrvatskoj.

Korisnik aktivnosti je Sveučilište u Rijeci – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam – DeltaLab u suradnji s partnerima: Design and Architecture Norway (DOGA), Snohetta Oslo AS, i Rijeka 2020LLC. Aktivnost je provedena u razdoblju od 20. siječnja 2021. do 31. prosinca 2022. godine, a financirana je u iznosu od 150.000,00 EUR (100% bespovratna sredstva) iz Bilateralnog fonda u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma za razdoblje 2014.-2021.Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu