Održan Matchmaking event

Održan Matchmaking event

Dana 26. svibnja 2021. godine, u vremenu od 11 do 14 sati održano je virtualno događanje – „Matchmaking event“ Programa „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“, sa svrhom povezivanja potencijalnih prijavitelja – organizacija iz Republike Hrvatske i potencijalnih partnerskih organizacija iz zemalja donatora – Norveške, Islanda i Lihtenštajna. Cilj „Matchmaking eventa“ bio je povezivanje organizacija i stvaranje projektnih partnerstva sa svrhom prijave na otvorene Pozive za dodjelu bespovratnih sredstava.

Uz predstavnike Upravitelja programa – Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i partnera – DIKU – Norveška agencija za međunarodnu suradnju i poboljšanje kvalitete u visokom obrazovanju, Veleposlanstva Kraljevine Norveške i Ureda financijskih mehanizama, na događanju je sudjelovalo oko 120 zainteresiranih sudionika iz Hrvatske, Norveške i Islanda.

Nakon predstavljanja projektnih ideja, otvoren je prostor za diskusiju, razmjenu ideja, upoznavanje i povezivanje te otvaranje puteva budućoj suradnji.

Napominjemo da projektni prijedlozi koji predviđaju partnera iz država darovateljica ostvaruju dodatne bodove prilikom ocjenjivanja i odabira projekata za financiranje, a kako smo i posvjedočili nekim izvrsnim projektnim idejama, možda baš takvo partnerstvo bude dio koji će činiti razliku i istaknuti projektne ideje.

Popis svih sudionika možete naći na sljedećoj poveznici, a snimku prvog dijela „Matchmaking eventa“ možete pogledati na Youtube kanalu programa Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva: https://www.youtube.com/channel/UCCYcJdmGfUIWIQiT2KLI8sgZajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu