Održano virtualno događanje za traženje projektnih partnera u okviru Programa “Energija i klimatske promjene“

Održano virtualno događanje za traženje projektnih partnera u okviru Programa “Energija i klimatske promjene“

Prvo virtualno događanje u svrhu povezivanja potencijalnih prijavitelja projekta iz Republike Hrvatske i zemalja donatora (eng. Matchmaking event) održano 5. studenoga 2021. godine popraćeno je velikim interesom potencijalnih prijavitelja trenutno otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijedloga Programa “Energija i klimatske promjene“.

Predstavnici Upravitelja Programa te Programskog partnera države donatora – Norveške uprava za vodne resurse i energiju predstavili su otvorene Pozive na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije“, „Proizvodnja energije iz mora“ i „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije“ te istaknuli  važnost razvoja bilateralnih partnerstava ne samo u okviru otvorenih Poziva već i kao dugoročni način prenošenje znanja i primjera najbolje prakse korištenja energije iz obnovljivih izvora.

U tri virtualne sobe potencijalni prijavitelji projekta iz Hrvatske prezentirali su svoje projektne ideje te uz podršku moderatora, predstavnika Upravitelja Programa i Programskog partnera Energetskog instituta Hrvoje Požar, izmijenili prijedloge zajedničkih aktivnosti s potencijalnim partnerima iz zemalja donatora – Norveške, Islanda i Lihtenštajna.

U virtualnoj soba Poziva „Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije“ sudjelovalo je 30 dionika, dok je virtualnoj sobi „Proizvodnja energije iz mora“ svoje projektne ideje razmijenilo 5, a u sobi Poziva „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije“ 10 zainteresiranih dionika.

Kontakti dionika registriranih unutar svake od virtualnih soba razmijenjeni su s ciljem stvaranja projektnih partnerstava i uspješnih prijava u sklopu otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijedloga.Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu