Pokrenuta kampanja # EEAch drop counts

Pokrenuta kampanja # EEAch drop counts

Ured za financijske mehanizme pokrenuo je internetsku kampanju # EEAch drop counts s ciljem promocije uspješnih projekata iz područja zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena financiranih Darovnicama Europskog gospodarskog prostora i Kraljevine Norveške. Osim toga, kampanja će informirati potencijalne prijavitelje o predstojećim natječajima i mogućnostima financiranja zelenih projekata u sklopu novog programskog razdoblja.

Island, Lihtenštajn i Norveška su u razdoblju od 1994. do 2014. godine osigurali ukupno 3,3 milijarde eura za financiranje programa i inicijativa koje aktivno promiču rješenja za zajedničke izazove Europe. Tako je u zemljama srednje i južne Europe te Baltika pokrenuto više od 1000 uspješnih projekata s fokusom na klimatske promjene, okoliš, energiju i zelene industrije.

Aktualna kampanja # EEAch drop counts poziva dosadašnje korisnike darovnica, iz 15 zemalja Europske unije, da na mrežnim stranicama kampanje  #EEAchdropcounts predstave svoje uspješne projekte iz područja zaštite okoliša te osiguraju dodatnu vidljivost među stručnom i širom javnosti. Slogan kampanje EEAch drop counts for a greener Europe ukazuje kako svaki projekt, ma koliko malen bio, može igrati važnu ulogu u stvaranju zelenije Europe.

Osim na mrežnim stranicama #EEAchdropcounts, kampanja se odvija i preko društvenih mreža Ureda za financijske mehanizme:

Facebook

Twitter

Instagram

You Tube  

Pozivamo vas da pogledate primjere dobre prakse država članica Europske unije, koji vam mogu poslužiti kao inspiracija i poticaj za osmišljavanje zelenih projekata u Republici Hrvatskoj!Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu